Marko Radulović (©Starsport)
Marko Radulović (©Starsport)

Radnički u Šapcu kreće u poteru za Partizanom i Novim Beogradom

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 15:40

Pred Kragujevčanima je prvi meč u drugoj fazi šampionata Srbije, pošto je prethodno duel sa Crvenom zvezdom odložen

Posle kraće pauze prouzrokovane drugim turnirom Jadranske lige nastavlja se Superliga Srbije, a jedan od derbija kola u grupi u kojoj se takmiče ekipe koje će se boriti za naslov šampiona je duel između Šapca i kragujevačkog Radničkog. Branilac trona u subotu od 18.55 gostuje u Mačvi, a direktan prenos obezbeđen je na drugom programu RTS-a.

Za Radnički meč sa Šapcem dolazi posle najveće ovosezonske pobede. Kragujevčani su u sredu na svom bazenu srušili Olimpijakos, pretendenta na evropski tron i dvostrukog prvaka Starog kontinenta. Nastavio je tim Uroša Stevanovića da niže dobre rezultate i u dvoboj sa Šapcem ulazi pun samopouzdanja.

Izabrane vesti

Lazar Dobožanov ukrotio je udarce Filipa Filipovića, najboljeg igrača sveta. Odbranio je ubojitom levorukom šuteru i penal u završnici, a i protiv Olimpijakosa, kao i tokom cele sezone, veliki napadački doprinos dao je duo Marko Radulović – Nikola Lukić.

Momak iz Rijeke se u najavi duela sa Šapčanima osvrnuo je i na ostvarene rezultate u minulom periodu. Radnički je na turniru regionalne lige u Budvi upisao dve pobede i remi, rugi put je u mesec dana uzeo meru Novom Beogradu, i uvećao je šanse da završni turnir Jadranske lige dovede u Kragujevac.

Može se reći da smo u dobroj formi nakon regionalne lige u kojoj smo sa jako teškim rasporedom ostvarili vrlo dobar rezultat i izuzetno smo zadovoljni tim turnirom. Pobeda nad Olimpijakosom nam je jako dobro došla zbog nastavljanja pobedničkog niza, a pogotovo što je to jedan od pretendenata na tron Lige šampiona. U meč u Atini smo ušli malo bojažljivo, ali smo shvatili da možemo da igramo sa jednim takvim evropskim gigantom. U revanšu smo promenili pristup i to pokazali i u bazenu”, rekao je Marko Radulović.

Šabac je minule sezone napravio brejk u Kragujevcu u polufinalnoj seriji Superlige Srbije i sabio je Radnički uz zid. Šetali su Kragujevčani po ivici provalije, ali su uspeli da se izvuku i kasnije osvoje prvu šampionsku krunu. Radnički je nastavio da niže uspehe, dok su Šapčani posustali i trenutno su po svim parametrima peti tim u Srbiji.

Nedavno je Šabac promenio trenera, umesto Anta Vasovića klupsko kormilo preuzeo je pomoćnik Nemanja Ličanin, i na svom bazenu pokušaće da skinu prvi skalp. Do sada nisu uspeli da pomrse konce niti jednom favoritu.

Ekipa Šapca je sastavljena od nekoliko vrhunskih individualaca, ali ove godine taj kvalitet nisu dokazali rezultatima. Nedavno su promenili trenera, koji je dugi niz godina bio tu i sigurno je da žele da se prikažu u boljem svetlu u nastavku sezone. Ne treba ih potcenjivati, pogotovo na domaćem bazenu, gde su uz podršku publike nezgodan domaćin, pa očekujem izuzetno težak meč”, zaključio je Radulović.


tagovi

VK RadničkiVK ŠabacSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara